Parfyme i hudpleie

 

        Her kan man fort møte på utfordringer både som kunde og forhandler, og det er gjerne dette temaet som krever mest individuell behandling både når det gjelder behov og preferanser.

Det første hinderet er at innholdsdeklarasjoner ikke skiller mellom naturlige duftekstrakter fra planter og syntetiske parfymer fremstilt i labratorier. De blir plassert i samme gruppe "Perfum". Vi syns det kan være vanskelig å forholde seg til når det er de harde, syntetiske parfymene som virker uttørrende og i tillegg gir størst sjanse for å trigge allergiske reaksjoner som f.eks.kløe, rødhet, flassing, utslett, rennende/hovne øyne ol.

På generelt grunnlag kan man si at kroppen ikke reagerer  like ofte eller like sterkt på naturlige duftekstrakt/essensielle oljer. Tvertimot kan essensielle oljer ha mange positive effekter på huden. Eksempel: Lavendelolje er antibakteriell, roseolje er fin for tørr hud/aldertegn og appelsinolje kan hjelpe mot tørt hår og tørr hodebunn/flass. 

Men så kommer vi til det viktigste punktet: Vi er forskjellige alle mann!

Noen tåler ikke sitrusekstrakter, noen reagerer på lavendelolje og roseolje,- vi har sågar snakket med noen kunder som er allergiske mot Aloe Vera.

 

Lytt til kroppen din og reaksjoner den signaliserer. Er det noe du reagerer på?

Noen få hyposensitive opplever at de må unngå alle former for parfyme og dufttilsetninger. De må velge helt duftfrie produkter. Vi anbefaler først og fremst AHAVA Clineral og AHAVA Sebo for hyposensitiv hud/hodebunn og Giovanni økologisk hudpleie, hårpleie og hårstyling. Det er to serier som er produsert med tanke på å ikke trigge allergi, men derimot for å forebygge og motarbeide hud- og hårproblemer.

AHAVA Clineral og Giovanni Eco Chic for hyposensitive og de som ønsker luktfrie produkter.

Uansett- generelt sett bør man ikke undervurdere evnen gode dufter har til å gi følelsen av velvære. Gode dufter påvirker i positiv retning både psykisk og fysisk i mye større grad enn vi tenker over og er bevisst. 

Våre råd blir derfor: Kos deg med de duftene du liker- det gjør godt for deg:) Styr unna dufter som du mistenker trigger reaksjoner hos deg og hold et lite øye med hvor mye syntetisk parfyme du bruker totalt i alle produktene - da minker risikoen for allergiske reaksjoner!

                               

            Velvære og egenpleie gir overskudd - sett av tid til deg selv!